NEW От 01.06.24г стартира търговска програма 9+1, която включва избрани продукти HEETS, както и пълното портфолио на FIIT. Повече информация на място в нашите обекти.

Alcohol & Tabakoff

logo2

 

 
 
 

Четири разновидности на тахан, които трябва да опитате.


 
Различни видове тахан

Търсите ли растителен продукт, който да е с добър вкус и да е здравословен в същото време? Тогава таханът е нещо, което трябва да пробвате. Тази вкусна паста идва с много ползи за здравето, които ви дават повече причини да я обичате.

Таханът се появява преди повече от 5500 г в кухните на Средиземноморието и Близкия изток. Лакомството представлява консистенция от смлени сурови или печени семена и ядки с кремообразен вид, подобен на фъстъченото масло. Таханът е намерил своето приложение и в много съвременни ястия, като хумус, дресинги, печива и сладкиши.

Здравословният тахан ръчно приготвен за Alcohol & Tabakoff от фирма Ради 2006 ООД се отличава с високото си качеството и неповторим вкус. Съдържанието на 100% натурални съставки и традиционната земенска технология на приготвяне, превръщат нашия тахан в една от най-пълноценните и все по-популярни храни през последните години.

Освен вкусен десерт, таханът има и многобройни ползи за здравето. Alcohol & Tabakoff предлага четири вида тахан и земенска тахан халва с богат вкус и мека текстурата:

 
 

ТАХАН ОТ 100% ЛЕШНИК, 280g

Тахан от лешник в денонощни магазини Alcohol & Tabakoff
 
 

Лешниковият тахан се прави от смлени сурови или печени на ниска температура лешници. Освен че е супер вкусен, със 100 г лешников тахан си набавяте 5 г протеин, 11% от препоръчителната дневна доза калий, 24% желязо, 11% калций и 16% магнезий, както и витамини от група В и витамин Е.

 

ТАХАН ОТ 100% ОРЕХ, 280g

Тахан от орех в денонощни магазини Alcohol & Tabakoff
 
 

Ореховият тахан съдържа всички здравословни ползи на ореховата ядка. В състава му освен белтъчини и мазнини влизат още желязо, магнезий и фосфор, витамини от групата B. Ореховият тахан влияе изключително добре на кръвоносните съдове. Редовното му консумиране понижава [лошия холестерол] и действа благотворно на т.нар. добър холестерол в кръвта.

 
 

ТАХАН ОТ 100% СУСАМ, 280g

Тахан от сусам в денонощни магазини Alcohol & Tabakoff
 
 

Сусамовият тахан – най-популярният от всички тахани – по нищо не отстъпва на останалите видове и като вкус, и като съдържание на полезни вещества. Той притежава изключително високо ниво на калций – цели 43% в 100 г, както и на 50% желязо, 80% мед, 73% манган, 73% фосфор, 31% цинк и 24% магнезий.

 

ТАХАН ОТ 100% ФЪСТЪК, 280g

Тахан от фъстък в денонощен магазин Alcohol & Tabakoff
 
 

Най-ценната съставка във фъстъчения тахан е веществото ресвератрол, който е естествен растителен антибиотик. Смята се, че молекулата на това вещество носи редица здравословни ползи: против рак, против стареене, противовирусни, противовъзпалителни, защитава нервната система, забавя стареенето и др. Фъстъчения тахан е сред храните с най-високо съдържание на ресвератрол. Таханът съдържа 71% от мазнини, 15% от протеини и едва 14% от въглехидрати.

 
 

100% НАТУРАЛНА ХАЛВА

Халва
 
 

Нашата халва е богата на протеин, което я прави много здравословен десерт, добре познат по нашите земи. Тя е богата на рибофлавин, ниацин, калций, желязо, магнезий, фосфор, фолиева киселина. Халвата зарежда тялото с енергия и се препоръчва да консумирате около 30г дневно от продукта.

 

ЗЕМЕНСКИ ТАХАН

Тахан от сусам в магазини Alcohol & Tabakoff
 
 

Може да ядете земенския тахан с лъжичка направо от буркана, но може да му се насладите и по класически начин с мед – заместител на шоколада, върху плодове, в чийзкейк или като марината за пиле или агнешко. Креативното приложение на тахана може да се превърне във вашата любима тайна съставка във всичко – от коктейли до десерти.

Купете здравословният тахан от най-близкият денонощен магазин Alcohol & Tabakoff, отдайте се на истинско изкушение!