NEW Стартираме UPSELL програма насочена към обновяване на устройствата на регистрирани IQOS потребители. Продължителност: от 27.02.2024г. – постоянно.

Alcohol & Tabakoff

logo2

 

 
 
 

Кратка история на ледените кубчета.


 

Ледът в днешно време е неизменна част от ежедневието ни, като започнем от задължителната добавка към много летни коктейли, гениални идеи за плодови и алкохолни ледени кубчета, та чак до хакове за по-лесно гладене на дрехи и спа процедури.

Истината е, че лед са използвали още индийските и египетските култури, но едва през 16 век Европа връща употребата на леда, като екстравагантно и скъпо удоволствие за охлаждане на напитките на висшето кралско общество. Тази тенденция, първоначално е била приета подигравателно от знатните кръгове, но в последствие става белег на лукса, заради високата си цена и ограничените доставки, което води до прекомерната му употреба, добавяйки го към всяка напитка, която могат.

Цената на леда става по-достъпна едва в началото на 19-век, а първата машина за лед дело на д-р Джон Гори излиза от производство през 1845г. Скептицизма към изобретението му обаче, оставя идеята за ледогенераторът да отлежава десетилетия преди да се утвърди модата към охлаждането в хранителната индустрия.

През 2010 г. ледът се завърна с пълна сила и отново зае мястото си на съществен елемент при представянето на коктейли. Барманите и миксолозите са обсебени от новите тенденции за поднасяне на коктейли in Ice, а компаниите за производство на лед, които почти бяха изчезнали в средата на 20-ти век, да отново на пазара, за да обслужват това нарастващо търсене.

Денонощни магазини Alcohol & Tabakoff също предлагат лед на кубчета в пакети от 1 и 2 кг, предназначен за охлаждане на питиета. Произвеждаме първокачествен лед от прецизно филтрирана питейна вода, в здраво пакетирани найлонови торби. Продукцията ни се изработва и съхранява в съответствие с разпоредбите на хранителната индустрия. Ледените кубчета Alcohol & Tabakoff са най-добрия избор за домашни партита, заведения без ледогенератор и събития на открито.