NEW Стартираме UPSELL програма насочена към обновяване на устройствата на регистрирани IQOS потребители. Продължителност: от 27.02.2024г. – постоянно.

Alcohol & Tabakoff

logo2

 

 
 
 

Ние подкрепяме забраната на пластмасовите изделия за еднократна употреба.


 
Кафе

През последните 10 години пластмасата е неразделна част от ежедневието ни и оказва негативно въздействие върху климата на планетата. Поради лекотата и издържливостта си, пластмасата лесно попада в околната среда и остава за дълго там, причинявайки необратими последици за цялата екосистема.

 

На 3 юли нa 2021г влeзe в cилa зaбpaнaтa зa използване на плacтмacoвитe пpoдyĸти зa eднoĸpaтнa yпoтpeбa на територията на ЕС. Hoвата евродиректива цели нaмaляване ĸoличecтвoтo нa плacтмacoвитe oтпaдъци, ĸoитo ca eдин oт нaй-гoлeмитe зaмъpcитeли в cвeтa. Идеята е до 2030 г. всички пластмасови опаковки, които се пускат на пазара в Евросъюза, да бъдат използвани повторно или да се рециклират лесно.

 

Верига денонощни магазини Alcohol & Tabakoff вече е стъпка напред в борбата за опазване на околната среда от замърсяването с пластмаса. Въпреки, че алтернативата на пластмасовите изделия, които ползвахме в обектите ни е по-скъпа и доведе до загуби, преди повече от година въведохме използването на рециклирани материали, като картонени чашки за кафе, хартиени торбички и дървени бъркалки, защото вярваме, че промяната трябва да дойде от всеки един от нас.

 

За съжаление за производството на алтернативи, като хартиените сламки например, също се използват ресурси, които не са щадящи околната среда. Истината е, че сме изправени пред закъснелите изисквания на ЕК, неработещите решения на институциите и ограниченото време за производителите, което ще доведе до ощетяване на потребителя.

 

Денонощен магазин за кафе

Alcohol & Tabakoff приема с отворени врати всяка еко инициатива, която ще доведе до по-качествен и екологичен начин.